Kevään ajan yleisöä hemmotellaan ajankohtaisohjelmilla, kun MTV3-kanavalla pyörii kaksi Mediahubin tuottamaa sähäkkää keskusteluohjelmaa.

Tammikuussa starttasi Asian Ytimessä, Jaakko Loikkanen, jossa paneudutaan viikon asioihin ja ilmiöihin. Helmikuussa käynnistyi puolestaan Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan vetämä Studio, jossa käsitellään elämän herkkiä ja kipeitäkin kohtia.

Studion tekijöiden mukaan ohjelmassa käsitellään aiheita, joista jokainen ihminen jossain vaiheessa elämäänsä käy läpi.

NinajaKirsi2

 

– Meillä on ollut Kirsin kanssa vuosikausien ajan tapa, että puhumme puhelimessa päivittäin tunnin tai tunteja. Nyt tuomme osan näistä keskusteluiden sisällöistä tätä kautta julki, Rahkola kuvailee.

– Studiossa puhutaan juuri siitä, mistä ihmiset saunan lauteilla, kotisohvilla ja automatkoilla puhuvat. Eli elämästä sen herkimpine ja rumimpine hetkineen. Rakastumisesta, valehtelusta, menestymisestä, väkivallasta, Alm-Siira listaa.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen – nopeatempoinen haastatteluohjelma

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen on ajankohtainen haastatteluohjelma, jossa kuullaan uutisaiheista pintaa syvemmältä ja pureudutaan viikon puheenaiheisiin.

Toimittaja Jaakko Loikkaselle on tärkeää, että aiheiden lisäksi ohjelman tempo pitää otteessaan.

Jaakko_Loikkanen_3-1

– Rytmi on erityisen tärkeä. Pyrin tekemään haastateltaville tiukkoja jatkokysymyksiä – välillä keskustelu voi mennä debatinomaiseksi, Loikkanen sanoo.

Kevään eduskunta- ja europarlamenttivaalit tuovat ohjelmaan myös oman jännitteensä.

– Vaalikamppailusta näyttää olevan tulossa kova. Vaalien takia meillä on tavallista suurempi kynnys ottaa yksittäisiä poliitikkoja haastatteluun, mutta tulemme nostamaan ohjelmassa yhteiskunnallisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat puolueiden kannatukseen eri tavoin, Loikkanen kertoo.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen ja Studio MTV3-kanavalla keväällä 2019.