MTV3-kanavan uutissisältöjen katselu on hienossa kasvussa viime syksyyn verrattuna – kanavan uutisohjelmisto tavoittaa lähes kolme miljoonaa suomalaista viikossa. Myös MTV.fi on yksi Suomen suurimmista online-uutismedioista tavoittaen 1,3 miljoonaa eri kävijää viikossa.

MTV3-kanavan uutissisällöt tavoittavat suomalaiset nopeasti ja laajasti. MTV Uutiset, Tulosruutu, Sää-ohjelmat ja Huomenta Suomi tavoittavat yli 1,3 miljoonaa suomalaista päivässä ja 2,9 miljoonaa viikossa. Suurimmat sanomalehdet verkkoversioineen jäävät 2,2 miljoonan viikkotavoittavuuteen.

– Uutisten upea katsojalukukehitys kertoo vahvan ja luotettavan uutisbrändin merkityksestä. Valeuutisten aikana sen voima vain kasvaa, kun maailmassa tapahtuu nyt paljon ja huolestuttaviakin asioita. Ihmisillä on kasvava uutisnälkä. Olemme pyrkineet tasapainoiseen, luotettavaan ja syventävään uutisointiin. Kiitän toimitusta, joka on suhteellisen pienin resurssein kyennyt tähän haasteeseen vastaamaan. Iloitsemme tästä palautteesta ja jatkamme samalla linjalla, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo.

– MTV on ylpeä siitä, että päivittäin reilusti yli miljoona katsojaa antaa meille kallisarvoista aikaansa saadakseen tietää mitä Suomessa ja maailmalla on tapahtunut tai tapahtumassa. Yhtä tärkeää on se, että MTV tavoittaa miljoonaluokan yleisön myös digitaalisilla alustoilla MTV.fissä ja sosiaalisen median kanavissa, MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari toteaa.

MTV3-kanavan uutissisältöjen tavoittavuus on noussut viime syksyyn verrattuna. Etenkin myöhäisillan uutisblokin katselu kasvaa: Kymmenen uutisten keskikatsojamäärä on noin 560 000 per lähetys ja koko myöhäisuutisblokin (sis. sää ja Tulosruutu) katselu on kymmenen prosentin kasvussa.

Suurin nousija on kuitenkin vuodenvaihteessa uudistunut Huomenta Suomi. Sen keskikatsojamäärä on kasvanut viime syksyn verrattuna kolmanneksen. Viikoittain Huomenta Suomea seuraa lähes 800 000 suomalaista.

 

Itsenäisyyspäivä kattavassa seurannassa MTV:n kanavilla

MTV Uutiset jatkaa ensi viikolla perustehtävänsä suorittamista, kun vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Edellisenä päivänä MTV3-kanavalla esitetään Suomen suurimmat etkot klo 20 alkaen. Itsenäisyyspäivänä Seitsemän ja Kymmenen uutisissa nähdään tuttuun tapaan suorina lähetyksinä tunnelmat presidentinlinnan vastaanotolta. Juhlintaa seurataan reaaliaikaisesti myös MTV.fissä, Katsomossa ja MTV:n sosiaalisen median kanavissa.

Keväällä 2018 tutut suosikit jatkavat MTV3-kanavalla

MTV panostaa jatkossakin kotimaiseen ja laadukkaaseen uutisohjelmasisältöön. MTV3-kanavalla nähdään keväällä tuttuun tapaan Kymmenen- ja Seitsemän uutiset, Sää-ohjelmisto ja Tulosruutu. Arkiaamuisin katsojat herättelee Huomenta Suomi. Myöhäisilloissa puolestaan nähdään Peter Nyman -keskusteluohjelma sekä Rikospaikka.

 

Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus vko 35-47 2017 vs. vko 35-47 2016, 4+ vuotiaat, tavoittavuus vähintään 3 min. yhtäjaksoista katselua. TNS Kantar, TNS Metrix -viikkokävijämäärät. Media Audit Finland, sanomalehtien ja niiden verkkoversioiden lukijamäärät.