Vaalikeväänä 2019 puolueiden puheenjohtajat pääsevät sekä tiukkoihin asiatentteihin että kertomaan yksityiselämästään Mediahubin tuottamissa vaaliohjelmissa MTV3-kanavalla. Kansanedustajaehdokkaat puolestaan kisaavat väittelytaidoissa täysin uudenlaisessa ohjelmatyypissä. Eduskuntavaalit pidetään sunnuntaina 14.4.

Vapaalla Ripsan kanssa -sarjassa sarja esitetään Uutisextran paikalla yhdeksänä perättäisenä lauantaina klo 19. Ripsa Koskinen-Papunen on pitkän uran tehnyt uutisankkuri, toimittaja ja dokumentaristi. Sarjassa Ripsa nähdään uudenlaisessa roolissa, kohtaamassa puheenjohtajia studiovalojen ulkopuolella. Hän tapaa heitä muun muassa hiihtoladulla ja tuopin äärellä.


Kahtena sunnuntaina ruudussa nähdään myös täysin uudenlainen vaaliohjelma Sinustako kansanedustaja, jossa ehdokkaat ottavat mittaa toisistaan väittelyssä ja puhetaidossa. Ohjelmat lähetetään 31.3. ja 7.4. parhaaseen katseluaikaan klo 21-22.00. Kilpailuhenkisen ohjelman juontavat MTV Uutisista tutut Kirsi Alm-Siira ja Juha Kaija.

Vaalien ratkaisuviikolla 10. huhtikuuta on vuorossa Pääministeritentti, jossa suurimpien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ottavat mittaa toisistaan. Tentti televisioidaan suorana lähetyksenä Kansallismuseosta. Kolmikko Jussi Kärki, Jaakko Loikkanen ja Jan Andersson pitävät huolen, etteivät tasavallan kärkipoliitikot pääse helpolla.

Vaalikevät huipentuu MTV3-kanavalla 14.4. Tulosiltaan. Vaalien ratkaisut sekä voittajien ja häviäjien tunnelmat nähdään ja kuullaan suorassa lähetyksessä, joka alkaa Seitsemän uutisten jälkeen. Uudessa vaalistudiossa Tulosillan emäntänä ja isäntänä toimivat Kirsi Alm-Siira ja Jaakko Loikkanen. Heidän kanssaan vaalituloksen analysoi tuttuun tapaan Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund.

Kirsi Alm-Siira kertoo haaveilleensa jo pitkään vaalilähetyksiin osallistumisesta.

– Vaalien tuloslähetykset ovat mielestäni yksi mielenkiintoisimmista tv-lähetyksistä. Tulokset kehittyvät koko ajan, välillä joku on rinnan mitan edellä, pian taas joku toinen menee ohi. Parasta on, että tässä kisassa saadaan suorassa lähetyksessä ’kilpailijoilta’ reaaliaikaisia kommentteja sekä asiantuntijoiden analyysejä, Alm-Siira sanoo.

Mediahubin tuottamat vaaliohjelmat keväällä 2019 MTV3-kanavalla ja mtv.fi-palvelussa